Table d’hôtes

Wij houden van lekker eten en wijn die daarbij past. Als u daar ook van houdt, bent u bij ons aan het goede adres! Bij voldoende animo laten wij u op de zondag- en woensdagavonden graag kennis maken met een aantal streekgerechten en wijnen tijdens onze table d’hôtes. Voor alle gerechten gebruiken we zo veel mogelijk verse en lokale produkten o.a. uit eigen moestuin.

Aperitief met Provencaalse hapje bij de table d'hôtesOm u een idee te geven van een avond table d’hôtes bij Les Glycines: We beginnen om half acht met een aperitief, bijvoorbeeld een vin de pêche, kir, pastis… een biertje of glas wijn kan natuurlijk ook. Om een uur of acht gaan we aan tafel, we beginnen met een tarte aux courgettes, daarna een gigot d’agneau met honing-thijm-portsaus, vergezeld van rozemarijn-aardappeltjes uit de oven, ratatouille en een groene gemengde salade, als dessert tarte au citron mérenguée.

De table d’hôtes bestaat uit drie gangen gevolgd door thee of koffie. Prijs: € 25,– p.p. Aperitief, wijnen en andere dranken bij en na de maaltijd worden apart verrekend.

Wijnen

Bij de table d'hôtes: Terre d'Aigles, Cairanne, le Rosé, le Blanc....Hieronder een greep uit onze cave voor bij de table d’hôte.
Uit de Alpes de Haute Provence: wit, rosé en rood van Domaine La Blaque.
Uit de Côtes du Rhône: wit, rosé en rood van o.a. Domaine Richaud, Domaine Chaume-Arnaud, Domaine de Dionysos (Remko’s familie!!), Gabriel Meffre.

Plat du Jour

Plat du Jour bij Les Glycines, SisteronOp de dagen dat we geen table d’hôte verzorgen, serveren wij u graag het Plat du Jour. Dit is een eenvoudige maaltijd bestaand uit bijvoorbeeld een pasta-gerecht met een salade en als afsluiting een toetje. Prijs € 17,00 p.p. een glas wijn of bier incl. (Graag de avond of de ochtend ervoor bij ons bestellen!)

Zomerkeuken

Als we niet koken kunt u als kamergast gebruik maken van de zomerkeuken op het grote terras onder de blauwe regen.

Petit déjeuner

Petit déjeuner bij B&B/Gites Les Glycines Haute ProvenceVanaf 8 uur tot half 10 serveren wij het ontbijt, bij mooi weer vindt u uw tafel op het terras gedekt, anders serveren we het ontbijt in de eetkamer. Wat staat er bijvoorbeeld op tafel? Vers stokbrood, croissants, roomboter, honing, huisgemaakte confitures, vleeswaren, een eitje, kaas, jus d’orange, koffie, thee, yoghurt, muesli, fruit.

Prijs van het ontbijt is bij de huur van een kamer inbegrepen. De gasten die in de gîtes verblijven kunnen uiteraard ook meedoen aan het ontbijt, prijs p.p. € 10,00.

Restaurants in de buurt

We hebben een lijst samengesteld met goede restaurants in de buurt. Graag reserveren wij een tafel voor u.