Provence en Alpen

In de Alpes de Haute Provence ligt tussen Sisteron en Laragne-Montéglin het dorpje Mison-les-Armands. Enkele honderden meters buiten het dorp vindt u onze accommodatie Chambres d’hôtes / Gîtes Les Glycines. Het huis is omringd door veel bomen en groen. We profiteren hier van een aangenaam klimaat – 300 dagen zon per jaar.

Uitzicht vanaf Montagne de Chabre via de live camera: Laragne Chabre Live.

Wandelingen, fietstochten, klimsport, paardrijden

Wandelen bij Aspres Vanuit het huis kunt u mooie wandelingen en fietstochten maken door een glooiend landschap met in de verte de uitlopers van de Alpen, echt de Haute Provence. Er liggen gedetailleerde wandelkaarten met routes en fiets- en mountainbike-kaarten voor u klaar. Even verderop is er voor ieder wat wils: van een rustige bergwandeling tot een uitdagende beklimming van verschillende gradaties. Voor de specialisten zijn er in het bekende klimgebied Orpierre uitgebreide mogelijkheden met een moeilijkheidsgraad van 3+/4. Paardrijden: er zijn diverse maneges in de omgeving waarvandaan u korte of lange toertochten kunt maken. U hoeft niet te kunnen paardrijden om aan zo’n tocht mee te doen.

Langs de Büech?

Uitzicht op de rivier de Büech vanaf het Plateau de Romeyeres bij Mison-Village Onze huiswandeling van zeven kilometer voert u door een afwisselend heuvelachtig landschap over het plateau van Mison. U heeft er een grandioos uitzicht over de rivier de Büech met in de verte de Gorges de la Méouge. U vervolgt uw weg langs de ruïne van het kasteel van Mison. Weer terug in Les Glycines wacht u een verkoelende duik in ons zoutwaterzwembad.

Gorges de la Méouge, Lac de Riou, Durance

Gorges de la Méouge bij Sisteron De Gorges de la Méouge is onze eigen kleine Gorges du Verdon. Hier vindt u bruisende watervallen, uitdagende natuurglijbanen maar ook rustige poedelpoeltjes. Er zijn heerlijke picknickplekjes aan de rustige oevers. In het Lac de Riou ten noorden van Laragne kunt u zwemmen, zonnebaden op het strand en kano’s, surfplanken en waterfietsen huren. Ook is het mogelijk per kano de Durance te ontdekken, kijk op www.rckn.fr voor een indruk. Aan het Lac de Mison kunt u wandelen, vissen en vogels spotten. Al in onze eigen tuin is een grote variëteit aan vogels, vlinders en flora te ontdekken (o.a. wilde orchideeën). De namen van deze flora en fauna vindt u op www.natuurgids.info.

Tips voor trips in de Provence

Lavendelveld richting Buis les BaronniesNeem een kijkje bij de ruïne van het Château de Mison; u zult er versteld staan van het prachtige uitzicht. Ook een bezoek aan de Citadel van Sisteron is een absolute aanrader. Napoléon Bonaparte veroverde deze met een list!  Enkele aanbevelingen:
– de lavendelroutes met o.a. Plateau de Valensole
– Parc de Mercantour
– Gorges de Daluis
– wekelijkse markten in Sisteron, Laragne en Forcalquier, en de vide-greniers (rommelmarkten)
Chateau La Coste met zijn architectuur, kunst en wijnbouw. Onlangs nog op de Nederlandse tv geweest bij Tuinen van Verwondering.
– bezoek Aix-en-Provence, stad van schilder Cézanne en schrijver Zola.
– Marseille met zijn Vieux Port
– en aan de kust de Calanques

Hier nog wat tips voor uitstapjes en trips in de regio:
Trip in de Haute Provence 1: Markt Forcalquier en Lurs
Trip in de Haute Provence 2: Huiswandeling, lunch Sigoyer
Trip in de Haute Provence 3: Gorges de la Méouge, Ribiers
Trip in de Haute Provence: Gorges de Daluis

Vliegen

Remko start met zijn deltavlieger vanaf Montagne de ChabreDe Haute Provence en met name Laragne en omstreken is wereldwijd befaamd om de zeer goede thermische condities: het is een Mekka voor deltavliegen, zweefvliegen, parapente en microlight vliegen en dit gedurende het hele seizoen! Jaarlijks vinden hier vele belangrijke nationale en internationale wedstrijden plaats, zoals de Ozone Chabre Open. Het is zeker de moeite waard om eens zelf een vlucht te maken! Wij informeren u graag. Marcus van Pegasus France laat u met zijn micro-light de omgeving vanuit de lucht zien. Zweefvliegen kunt u bij Quo Vadis in Serres of bij Aeroclub Sisteron. Voor een duovlucht parapente kunt u terecht bij Glideparapente in Saint-Vincent-les-Forts.