Natuurlijke airconditioning: hoe blijft Gites / Appartementen Les Glycines in de zomer koel?

Comfortabele koelte binnenshuis in de zomer regelt u met de “natuurlijke airco”, een duurzame en effectieve manier om de gîtes koel te houden.

Hoe werkt de natuurlijke airco?

Er zijn een aantal factoren die er voor zorgen dat de gites in de zomer koel blijven:

  • Het gebouw Les Glycines is een Provençaals huis. En, zoals veel mediterrane oude huizen heeft Les Glycines dikke, stenen muren. De dikke muren absorberen de warmte van de zon en geven deze ’s nachts weer af.
  • In de zomer worden de ramen en luiken van een Provençaals huis vanaf 10 uur ’s ochtends tot zonsondergang gesloten. Dit helpt om de warmte van de zon buiten te houden en de koele lucht binnen te houden.
  • Na zonsondergang daalt de temperatuur met zo’n 15 tot 20 graden. Ramen en luiken opent u zodat er verkoelende ventilatie plaats vindt. Na een uur kunnen de luiken dicht, maar de ramen blijven open. Een prettige bijkomstigheid is dat er nauwelijks tot geen muggen zijn dankzij de rijke biodiversiteit en lage luchtvochtigheid.

Samenvattend

De combinatie van dikke muren en het gesloten houden / openen van ramen en luiken en het verschil tussen dag- en nachttemperatuur zorgt voor een natuurlijke airco.

Hoe houdt u uw gite koel?

Het enige wat u hoeft te doen is ervoor zorgen dat de ramen en luiken vanaf 10 uur ’s ochtends gesloten zijn en na zonsondergang weer geopend worden.