In de Provence en Alpen liggen in het departement 04 – hoe kan het anders – de Alpes de Haute Provence. Tussen Sisteron en Laragne-Montéglin bevindt zich het dorpje Mison-les-Armands. Enkele honderden meters buiten het dorp vindt u onze accommodatie Gîtes / Appartementen Les Glycines. Het huis is omringd door veel bomen en groen. We profiteren hier van een aangenaam klimaat – 300 dagen zon per jaar.

Wandelingen, fietstochten, klimsport, paardrijden

Vanuit uw appartement kunt u mooie wandelingen en fietstochten maken door een glooiend landschap. In de verte ziet u de uitlopers van de Alpen, met recht kan men spreken van de Haute Provence. In uw appartement ligt voor u een gedetailleerde wandelkaart met routes in de buurt en fiets- en mountainbike-kaarten klaar.
Even verderop is er voor ieder wat wils: van een rustige bergwandeling tot een uitdagende beklimming van verschillende gradaties. Voor de specialisten zijn er in het bekende klimgebied Orpierre uitgebreide mogelijkheden met een moeilijkheidsgraad van 3+/4. Paardrijden: er zijn diverse maneges in de omgeving waarvandaan u korte of lange toertochten kunt maken. U hoeft niet te kunnen paardrijden om aan zo’n tocht mee te doen.

Provence en Alpen, wandeling bij Saint-Genis
Wandeling bij Saint-Genis

Handige Apps en gedetailleerde kaarten

Een grote keur aan leuke routes voor o.a. wandelingen, mountainbike-tochten, fietstochten en paardrijroutes vindt u op Rando.sisteron-buech.fr.

Op (wandel)avontuur in Provence en Alpen? Download de bovengenoemde app via Google Play of de App Store.

Natuurlijk hebben wij voor u ook gedetailleerde wandelkaarten met routes en fiets- en mountainbike-kaarten beschikbaar.

Onze Huiswandeling met uitzicht op Büech en Gorges de la Méouge

B&B Appartementen Les Glycines ligt 5 minuten van Mison Village, hier een schitterend uitzicht op de rivier de Büech
Uitzicht op de rivier de Büech bij Mison Village

Onze huiswandeling van zeven kilometer voert u door een afwisselend heuvelachtig landschap over het plateau van Mison. U heeft er een grandioos uitzicht over de rivier de Büech met in de verte de Gorges de la Méouge. U vervolgt uw weg langs de ruïne van het Château de Mison. Weer terug bij Les Glycines wacht u een verkoelende duik in ons zoutwaterzwembad.

Gorges de la Méouge, Lac de Riou, la Durance

De Gorges de la Méouge is onze eigen kleine Gorges du Verdon. Hier vindt u bruisende watervallen, uitdagende natuurglijbanen maar ook rustige poedelpoeltjes. Er zijn heerlijke picknickplekken aan de rustige oevers. In het Lac de Riou ten noorden van Laragne kunt u zwemmen, zonnebaden op het strand en kano’s, surfplanken en waterfietsen huren. Ook is het mogelijk per kano de Durance te ontdekken, kijk op www.rckn.fr voor een indruk. Aan het Lac de Mison kunt u wandelen, vissen en vogels spotten. Al in onze eigen tuin is een grote variëteit aan vogels, vlinders en flora te ontdekken (o.a. wilde orchideeën). De namen van deze flora en fauna vindt u op www.natuurgids.info.

Blog de Basses Alpes Gorges de la Meouge Haute Provence; kwartier gaans van Chambres d'hotes Gites Les Glycines
Onze Gorges de la Méouge, met romaanse brug. Bruisende watervallen en rustige poedelpoeltjes. Een klein kwartier gaans van B&B Gites Les Glycines

Tips voor trips in de Provence en Alpen

Lavendel in bloei. Vlakbij B&B Gites Les Glycines Haute Provence
Lavendelvelden in de Haute Provence. Een mooie dagtocht vanuit Les Glycines, Mison

Neem een kijkje bij het Château de Mison; u zult er versteld staan van het prachtige uitzicht. Ook een bezoek aan de Citadel van Sisteron is een absolute aanrader. Napoléon Bonaparte veroverde deze met een list! Overige aanbevelingen:

Provence en Alpen, trip op maat

Bent u op zoek naar een trip op maat? We staan klaar met tips voor trips, hieronder vindt u wat suggesties.

VLIEGEN

De Haute Provence en met name Laragne en omstreken is wereldwijd befaamd om de zeer goede thermische condities: het is een Mekka voor deltavliegen, zweefvliegen, parapente en microlight vliegen en dit gedurende het hele seizoen! Jaarlijks vinden hier vele belangrijke nationale en internationale wedstrijden plaats, zoals de Ozone Chabre Open. Het is zeker de moeite waard om eens zelf een vlucht te maken! Wij informeren u graag.  Zweefvliegen kunt u bij Flyserres in Serres of bij Aeroclub Sisteron.
Bij het dorpje Saint-Vincent-les-Forts kunt u zich door Les Ailes du Lac laten meenemen op een duovlucht parapente.

Deltavliegen Montagne de Chabre, tussen Laragne en Sisteron
Remko start met zijn delta vanaf de Montagne de Chabre, tussen Laragne en Sisteron