Markt in Forcalquier

Iedere maandagochtend is er een grote regionale markt in Forcalquier, een van de aantrekkelijkste steden in de Haute Provence.
Daarna kies je ter plaatse een restaurantje uit voor de lunch. ’s Middags kun je een bezoek aan de begraafplaats van Forcalquier (werelderfgoed UNESCO) brengen. Of een rondwandeling in de tuinen van de Abbaye de Salagon * in het dorp Mane maken.
Voor de die-hards: op de weg terug naar huis breng je een bezoek aan het pittoreske dorp Banon, beroemd om zijn in kastanjebladeren gerijpte geitenkaasjes en de mooie (franstalige) boekwinkel Le Bleuet.

* De Abdij van Salagon is ook een etnologisch museum.

Trip in de Haute Provence - 1: Forcalquier

Lurs, Banon

Als je niet van markten houdt, kun je natuurlijk ook naar Forcalquier, maar dan de distilleerderij van Henri Bardouin bezoeken, naar boven wandelen naar het kerkje Notre Dame de Provence, je treft daar een schitterend uitzicht over het omringende landschap. Tien minuten rijden van Forcalquier in het naburige dorpje Lurs lunchen bij de gezellige Bistrot de Pays La Terrasse de Lurs. Zo is het leuk om na de lunch nog een wandeling rond het dorpje maken.
Beschrijving wandeling met kaart bij Les Glycines te leen!