Huiswandeling Les Glycines

Een kleine trip in de Haute Provence. Na het ontbijt maak je onze huiswandeling Les Glycines richting het fraaie Mison Village, om de overblijfselen van het Chateau van Mison heen, naar het plateau Les Romeyeres, via het bos weer terug. Onderweg kom je de Chapelle La Baume tegen. Op de gedetailleerde kaart – in iedere kamer en gite ligt er eentje – kan ik aangeven hoe je het beste kunt lopen. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en je krijgt een hele goede indruk van de omgeving.

LUNCH IN SIGOYER

Nog een kleine trip. ’s Middags genieten van een uitgebreide lunch in het plaatsje Sigoyer, bij Restaurant La Vue d’en Haut. Clio staat er in de keuken en maakt heerlijke gerechten met lokale producten. Het uitzicht is adembenemend, op heldere dagen zie je de Mont Ventoux.
Ook uitstekend om er ’s avonds te eten, heel mooi met ondergaande zon! Als je wil kan ik een tafeltje op het terras reserveren.
Ongeveer twintig minuten rijden met de auto vanuit Les Glycines.

zondag

Relaxen natuurlijk. Maar ook kun je de dag met onze huiswandeling beginnen (zie hierboven). ’s Middags na een lichte lunch bereid in onze zomerkeuken luieren bij het zoutwater-zwembad bladerend in het boekje “Provence insolite et secrète – Promenade hors des sentiers battus” van Jean-Pierre Cassely.

Plat du Jour bij Les Glycines

En na de trip in de Haute Provence – de huiswandeling ’s avonds aanschuiven aan onze Plat du Jour. Een aantal avonden per week kunt u genieten van ons tweegangendiner. Bij mooi weer altijd op het terras onder de blauwe regen. De gerechten maken we uiteraard zelf met verse ingrediënten uit de streek.