Motorvakantie

Zelf heb ik een Derbi 125cc, eigenlijk meer een brommer dan een motor, niet echt geschikt voor een motorvakantie tussen Provence en Alpen. Wel een uitstekend vehikel voor de wat kleinere weggetjes en gravelpaden en voor off-roading “light”. Erg leuk om nieuwe gebieden in de bergen te ontdekken, waar we later eventueel kunnen gaan wandelen.

Tussen Alpen en Provence - Col de la Bonette, Gorges du Verdon, Plateau de Valensole

Echt toeren doen we met de auto. Je hebt dan niet de sensatie die je op de motor hebt, maar we kunnen dan wel genieten van “wat er allemaal voorbij komt” tussen Provence en Alpen. Bijvoorbeeld de desolate alpenweides bij Col de la Bonette (2802m), de hoogste bergpas in Europa. Alsof je op de maan rijdt. Of de enorme dieptes van de Gorges du Verdon, waanzinnig mooi. Een hapje eten in het pittoreske Moustiers-Saint-Marie, daarna terug via het Plateau van Valensole, waar de gigantische lavendelvelden liggen. Het ruikt daar heerlijk de maanden juni en juli, zeker op de motor.

Mont Ventoux

Of een rit naar de Mont Ventoux via Sault en Malaucène. Onderweg kom je veel lavendel- en wijnvelden tegen. Als je met je motor bovenop de Ventoux rijdt, moet dit wel een goed gevoel geven. Met de fiets kan ook, hele volksstammen wagen zich hieraan, maar dat is natuurlijk weer van een heel andere orde…

Vercors en Col de Rousset

Rit door de Vercors

Een rit door de Vercors laat je weer een heel ander stuk Zuid-Frankrijk zien. Vanaf het stadje Die in de Drôme kom je via de Col de Rousset op het immense Plateau de Vercors met het schitterende Cirque de Combe-Laval. Puur natuur!

Los gaan

Volgens Sheila’s broer Willem en veel van onze gasten is de weg tussen Serres en Nyons perfect om even “los” te gaan. Ideaal bochtenwerk leidt je door een indrukwekkende kloof met zijn rivier de Eygues. Halverwege bij het plaatsje Remuzat even afstappen om de vale gieren te bekijken die daar langs de steile rotswanden zweven.

Routes

De routes voor een motorvakantie tussen Provence en Alpen zoals hierboven beschreven hebben we voor onze gasten beschikbaar in een ZIP-file (Tyre en Basecamp).