Zomer in de Haute Provence

Sinds een week of drie is hier in de Haute Provence de zomer in volle gang! Iedereen geniet en wij niet het minst. Ik sta ’s ochtends heel vroeg op om naar de vogels te luisteren. Wat een feest. Daarna heel rustig aan het ontbijt voor de gasten voorbereiden.

Overdag warm, ’s nachts koel

Het voordeel van op 600 meter hoogte wonen is dat het ’s nachts mooi afkoelt. We wonen in een oud huis met dikke muren, we hebben geen airco maar je kunt het binnen goed koel houden in de zomer. Hoe doe je dat? Heel simpel. Vanaf 10.00 uur ’s ochtends ramen en luiken gesloten houden. Wanneer de zon onder is, zet je alles open. Werkt uitstekend.

Zwembad in de zomer, 's nachts zwemmen

Het zwembad heeft nu de temperatuur van zo’n 29 graden. ’s Nachts kun je zwemmen, want we dekken het zwembad ’s avonds nu niet af om algvorming te voorkomen. Wat een luxeprobleem :-).

Terras

Blogdebassesalpes_Zomer_BB_Gites_LesGlycines_Haute_Provence-5
Op het terras, onder de blauwe regen is het goed toeven als het warm is. Het gebladerte van de blauwe regen boven het terras zorgt voor extra verkoeling. Uiteraard ontbijten en dineren onze gasten nu op het terras.
Blogdebassesalpes_Zomer_BB_Gites_LesGlycines_Haute_Provence-4-e1497709826339