Logeren bij Nederlanders

Wie zijn wij? Wij zijn Remko en Sheila, de Nederlandse eigenaren van Chambres d’hôtes en Gîtes Les Glycines in de Haute Provence.
Tot 2005 woonden wij in Amsterdam waar Sheila bij een tolkenbureau werkte en Remko zijn bouwbedrijf in het restaureren van oude panden had.

Deltavliegen en natuur...

Begin jaren negentig leerde Remko dit gebied kennen door zijn grote passie deltavliegen. Toen ontstond het idee al om hier te gaan wonen. Sheila, niet echt een deltavlieger, kwam er al gauw achter dat de streek ook andere zaken te bieden had: mooi weer en prachtige natuur, ver weg van de drukte van de stad. Al gauw begon het bij ons allebei te kriebelen.

Deltavliegen Montagne de Chabre, tussen Laragne en Sisteron

Les Glycines - het huis met de blauwe regen

Daarom besloten we begin 2002 een aantal maanden in de Haute Provence rond te gaan kijken om een huis te vinden. Op dat moment waren er nog geen ideeën voor een chambres d’hôtes, maar die kwamen al snel toen we het grote pand uit 1870 in Mison-les-Armands vonden. Wat een gebouw, met 150 m2 blauwe regen over het terras, liefde op het eerste gezicht!
Maar, sinds de jaren vijftig was er – behalve een nieuw dak – helemaal niets meer aan het huis gedaan. Remko zag het als een uitdaging om het gebouw zo veel mogelijk in zijn oorspronkelijke stijl te herstellen, rekening houdend met de eisen voor modern comfort. Sheila werd wat handiger: van een tolkenbureau in Amsterdam naar het platteland in Zuid-Frankrijk vraagt nog wat andere vaardigheden dan Frans spreken. Zoals schuren, schilderen, de moestuin bewerken…

Uitbreiding van het gezin

We hebben geen kinderen, maar in 2010 kregen we toch een uitbreiding van het gezin met de teckel Peel. Vervolgens kwam daar in het jaar 2015 teckel Sien bij.
Voor het uitgebreide teckelverhaal verwijzen we u graag naar een van onze blogs: Teckels Pelikaan en Sientje.

Les Glycines - de keuken

Remko was in Nederland al aardig op dreef met koken. Wij hielden – en houden – van lekker eten en in Amsterdam waren midden jaren tachtig lastig restaurants te vinden met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien niets leukers dan na een dag fysieke arbeid te ontspannen achter het fornuis. Hier in Zuid-Frankrijk heeft hij het koken met plezier voortgezet. Een paar keer per week kunnen onze gasten meeproeven van zijn gerechten op Provençaalse leest.

Genieten

Natuurlijk blijf je altijd bezig met een groot huis en flinke tuin, maar dat neemt niet weg dat we hier nog altijd met volle teugen genieten van het klimaat, de omgeving en, niet te vergeten, het joie de vivre van de Zuidfranse cultuur!