Op vakantie 2022 bij Les Glycines in Zuid-Frankrijk omdat ....

Omdat een verblijf in de Haute Provence geschikt is voor een actieve en een relaxte vakantie. Les Glycines is een prima pied à terre om:

  • de Zuidelijke Alpen te verkennen, per auto, motor of fiets! – zelfs per zweefvlieger, delta of parapente
  • de Mont Ventoux en omgeving te bezichtigen
  • de Vercors te ontdekken
  • het Plateau van Valensole en de Gorges du Verdon te bezoeken
  • een dagje naar Aix en Provence – Parijs van het zuiden – te gaan
  • een dag in Marseille te gaan rondkijken
  • de markt in Laragne of Forcalquier te bezoeken.

Vakantie 2022: rust en ruimte

Omdat Les Glycines 3 ruime kamers en 2 comfortabele gites heeft, die zorgen voor een relaxte vakantie. waarom in 2022 op reis naar de Provence? Je verblijf in de Haute Provence garandeert:
  • Rust en ruimte, gasten vanaf 18 jaar welkom!
  • Aankomst- en vertrekdag naar keuze – ook in het hoogseizoen, dus geen last van zwarte zaterdagen.
  • Voldoende overdekte parkeerruimte voor auto en motor.

Het weer in de zomer, zonnig overdag en koel 's nachts

Waarom in 2022 op vakantie in Zuid-Frankrijk, met name in de Alpes de Haute Provence? Omdat het weer in de zomer heel aangenaam is. Wij zitten hier op 600 meter hoogte. Dit betekent dat het in de zomermaanden warm kan worden, maar dat ’s nachts de temperatuur met minstens 15 graden daalt. Bovendien is de luchtvochtigheid vrij laag. En, last but not least, ons huis heeft dikke muren die voor een uitstekende isolatie zorgen. Samen met een verstandig ramen- en luikenbeleid zorgen deze factoren voor een natuurlijke airconditioning.

Vlakbij

Omdat je al vlakbij Les Glycines heerlijk kunt wandelen. Onze huiswandeling van anderhalf uur geeft een hele goede indruk van de omgeving en de Haute Provence. Vanuit huis stap je op de fiets, op de motor. Golf bij Gap Bayard en bij Digne.

Waarom in 2022 op vakantie in Zuid-Frankrijk?

Luieren

Omdat je hier ook zalig aan het zwembad en in de tuin kunt luieren. Naar de vogels en de krekels luisteren. Een boek lezen. Een drankje bij het zwembad nemen.

Lekker eten tijdens verblijf in Haute Provence

Omdat je hier lekker kunt eten en lekkere wijn kunt drinken. Schuif een aantal keren per week aan bij de door ons verzorgde Plat du Jour. Laat ons een restaurant voor je  reserveren. Of bereid zelf een lunch met lokale producten in de zomerkeuken op het grote terras.

Vraagbaak voor uitstapjes en toertips

Omdat Sheila en Remko je graag advies geven voor uitstapjes en trips.